sinopsis ISTAMBUL AKU DTg


"Dian, you tak payah datang sini lah. Nanti cuti semester I balik Malaysia oke?" 

Azad sedang meyakinkan Dian. Dia tak mahu gadisnya itu bersusah-payah ke sana hanya kerana cinta. Dia mahukan Dian menumpukan sepenuh pelajarannya di Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah.

"Tapi you, I saja je nak holidays kat Istanbul tuh" Dian bersungguh.


 *****

Sejak pertelingkahan kecil diantara Dian dan Azad hari itu, mereka sudah 3 minggu tidak berhubung. Baik Azad mahupun Dian masing-masing tak mahu mengalah. Ego meninggi langit. Namun Dian mula merasa rindu yang menebal terhadap teman lelakinya itu. Dicapainya telefon lalu mengamati nama Azad di skrin smart phonenya.

Esok Dian sampai Istanbul!
Sengaja Dian memberi mesej begitu kepada Azad untuk menguji lelaki itu. Sedangkan dia hanya merancang untuk ke Istanbul pada bulan depan. Tut tut..tut tut.... Bunyi pesanan ringkas kedengaran.
'Hmm Azad.' Dian pantas membaca mesej dari Azad.

Really? Omajott. Nanti I jemput you kat airport. Kbai. - Azad

Eee tak sabar, tak sabar, tak sabarnye... Dian membalas teruja.






*****

Dian sampai ke perkarangan Lapangan Tebang Antarabangsa Kuala Lumpur tepat pada masanya. Lebih kurang sejam saja lagi penerbangan direct ke Istanbul. Sementara menunggu panggilan penerbangan, Dian lepak di Kiosk Tutti Frutti berdekatan.


"Eh, Dian kan?" seorang wanita lingkuangan 40-an menegurnya.

"Emmm" Dian cuba mengingati wanita itu. "Auntie Farah!" Kedengaran menjerit sedikit suara Dian ketika itu.

"Yes dear, its been a few years kita tak meet up kan? So how are you darl? Dengan beg besar ni you nak travel mana? Sorang je ke? Eh you kerja mana sekarang?" Soal wanita itu panjang lebar kemain uols.

Dian mengerut dahi. "Err saya..saya saje je bawak beg besar ni. Saje nak makan ice cream kat sini. Saya baru pi audition Masterchef last week, tapi dah tersingkir top 100."

"Ohh macam tuuu. Muka you dear sangat flawless ni..macam auntie jugak. Auntie ingat nak bagi job lah kat Dian. Jadi retis. Income 20k per month. Next week shooting. So how?"

"Really auntie? I want I want!" ujar Dian keriangan.


Makanya berlalu lah wanita itu bersama Dian untuk ke Mont Kiara bagi menandatangani kontrak persetujuan. Azad? So, Istanbul, Aku Tak Jadi Mai! Ahakk...


nak citer pengalaman !!

pada malam tu aku tengah di tinggkat satu .. aku kelihatan kakaku sedang memasuki kereta husband nya  aku cakap..nak ikut!!..kakak aku pon bagi mengikuti aku.. pada mulanya aku tidak tahu aku akan kemana .

apabila sudah sampai akak aku ckp kita tengok wayang...best giler time too ..

cerita istambul aku dtg tu aku dah tengok.. best ...saya boleh mehami isi hati seorang lelaki :D (kat dlm citer tu lah)..

ulasan citer tu: best sangat :D

ok selamat tinggal!!

2 comments:

azreen nadhirah said...

I pun dah tengok cerita ni!best :D

Faris Bieber said...

yup :D hahah visit laa lagi blog saya !!